PDA

Arată versiune întreagă : Să stăm bine și să cugetăm drept

Remus Constantin Raclau
28.12.2022, 00:35
Ok acum că am rămas noi între noi e timpul să începem să definim proiectul clubul de la Craiova.

După cum bine știți, sunt un cercetător în domeniul ”Bunului Simț”, înțeles ca ”bună simțire” - acel impuls interior armonizant (mult superior celui pacific, întrucât pacea este doar o stare de nebeligență, de lipsă de conflict, în care există o anumită posibilitate ca două părți să fie în pace una cu cealaltă, dar în același timp să fie profund nemulțumite de această stare (de non-beligeranță) întrucât, în fundal e posibil să existe dorințe sau obiective neexprimate, care dacă ar fi aduse în prim plan ar ajunge în conflict cu dorințele, obiectivele și viziunea celeilalte părți; în timp ce starea de armonie presupune o stare de mulțumire desăvârșită, o stare de echilibru atât la nivel extern - care este pacea - cât și la nivel intern, al păcii și liniștii interioare, a conştientizării faptului că liniștea ta interioară este în deplină concordanță cu liniștea interioară a celelalte părți, că nu există conflicte interioare, nici la mine, nici la el, și nici dorințe neexprimate sau contradictorii ...

Este acea stare de pace - consimțită cu bucurie și cu sentimentul împlinirii de sine prin această pace-
care ne împinge mereu să căutăm să armonizăm binele nostru interior cu binele exterior, iar în plan social binele personal cu binele colectivității din care facem parte, și mai departe, binele umanității cu legile naturii !

În considerațiile mele voi încerca a ține seama de toate cele de mai sus !...

Avem în față un proiect prea interesant și cu un potențial prea promițător, pentru a ne grăbi cu aplicarea lui și a risca astfel să ducem în derizoriu ceea ce ar putea să fie un proiect cu aplicabilitate pe scară foarte largă, atât în timp cât și în spațiu.

Voi fi ca de obicei foarte tranșant și eficient în abordare și voi încerca să fiu în același timp şi foarte scurt, și foarte simplu și foarte direct (deși stilul meu didactic mă îndeamnă la explicații și argumentări ample și complexe).

Ținând totuși cont de calibrul partenerilor de discuții, voi încerca să mă abțin, întrucât sunt sigur că veți înțelege ceea ce voi spune, exact așa cum am gândit eu că va fi înțeles.

Vă asigur pe toți de maxima mea stimă și considerație pentru toți membrii Clubului, actuali și viitori !

Să începem ...

1. Modul în care s-a pus problemă încă dintru început, cu tot respectul,

seamănă oarecum cu pusul carului dinaintea boilor,

în sensul că ...

- NU PUTEM să invităm oameni de valoare să adere la un proiect fără a-l fi definit mai întâi.

- NU la putem cere să adere la ceva ce nici noi nu știm ce e !

și mai ales ...

Nu putem - mai ales ținând cont de cele de mai sus - să îi invităm pritr-o amenințare cu excluderea (!!!) oricât de justă și de bine argumentată ar fi aceasta - într-un fel de ... ”Vino-ncoa' să te dau afară !!!|

În consecință va trebui să ne așezăm CU TOȚII, și să ne punem de acord asupra unui set de obiective care se doresc a fi realizate prin intermediul acestui priect !

2. O organizație cu pretenții, nu umblă în disperare după membri !!!

- Nu invită oameni doar ca să umple cât mai repede un număr fixat de membri, și să bifeze acest fapt ca pe o mare realizare, întrucât nu e - Cantitatea nu este aproape niciodată un sinonim pentru calitate !

Ori această idee care se vrea a fi transformată într-un proiect cere OAMENI de CALITATE - oameni care s-au făcut remarcați prin realizări deosebite în domeniile lor de activitate, oameni ÎNCĂ IMPLICAȚI în activități benefice comunității din care fac parte și întregii omeniri !

Ori, pentru oamenii activi şi dedicați obiectivelor lor, TIMPUL este AUR - NU le putem pretinde să stea zi și noapte pe net, și să se facă prezenți, doar ca să dea impresia de activitate și implicare !!!

Acești Oameni nu stau degeaba în așteptarera unui proiect interesant, ca cel al nostru, pentru a veni să îl realizeze alături de noi. Oamenii își au strada lor, unde își fac treaba foarte bine, altfel nu am fi auzit de ei !

Acești oameni NU vor veni alături de noi, ci se vor alătura unui proiect, unei structuri, care să le permită să își amplifice efectele cercetărilor și aplicațiilor dumnealor, și ni se vor alătura DOAR DACĂ le vom oferi condiții optime de a se exprima și de a-și realiza obiectivele la un nivel superior celui la care ar ajunge dacă o vor face de unii singuri !

După definirea obiectivelor, va trebui să adoptăm un proiect de statut - de tipul unui regulament intern dar mult mai complex - în sensul că va trebui să i se dea un scop cu regulament de funcționare va trebui precizat foarte clar:

- În primul rând, va trebui ca în funcție de obiective să stabilim ce tip de competențe (și nu de oameni) ne dorim să avem în Club;

- ce tip de personalități (și nu de persoane) sunt compatibile cu aceste competențe și cu obiectivele noastre,

și abia apoi să stabilim :

- criteriile în baza cărora vor fi făcute propunerile de candidatură și selecția decisivă a persoanelor (cine va fi invitat a face parte din Club, pentru ce calități și competențe și în ce condiții)