PDA

Arată versiune întreagă : Sub Duhul lui Eminescu

Adrian Pop
05.09.2022, 22:06
Sub Duhul lui Eminescu

M-am întors cu o Viață de Om, în urmă. Când am trăit prima zi de școală. O școală veche de tip Haret, cu patru rânduri de bănci și tot atâtea clase. Școala mea primară, de la țară, nu avea nume! Era nebotezată.

Azi, am pășit peste pragul zidit acum 56 de ani , al școlii gimnaziale nr.11 Mihai Eminescu, din Pitești. Careul școlii era plin și așezat în ordine. Sub binecuvântarea părintelui paroh cu îndemn spre cunoaștere și hărnicie. Ochii mi-au rămas pe mlădițele de viață, mirate și întrebătoare. În uniforme ! Semn al distincției, identității, apartenenței și mândriei !

Mereu mișcători, ca un freamăt continuu de Viață Nouă, copii generației educate de mâine îmi apăreau ca o Uriașa Za, care leagă Timpul de ieri-timpul meu trecut- cu Timpul Lor, Timpul de Mâine al Națiunii

O simfonie a frumuseții, căci toți sunt atât de frumoși (!), cu părinți la fel de frumoși și vrednici. Și învățătorii cu har cu zâmbete în ochi, gata să își dăruie zi de zi, grăunțele de viață, celora care Azi au început A Învața Să Fie.

M-am dumirit de ce sunt toate astfel rânduite cunoscându-l pe directorul școlii. Un om potrivit, pe loc potrivit, care la rându-i a învățat cum se sfințește Locul. Azi, împreuna cu toată comunitatea de dascali de la școala gimnaziala nr.11 din Pitești, ne-am încărcat sufletele cu bucuria de a fi sub zodia de lumină a Sfântului Pământean al Românilor –EMINESCU - !

Și odată cu noi, Toata Țara !

General (r) Prof. Dr. Mircia Chelaru
Deputat AUR de Argeș.
Pitesti, 05.09.2022 la deschiderea Anului Scolar

Adrian Pop
05.09.2022, 22:13
Traim la propriu fiecare Clipa Minunata oferita-n DAR de DUMNEZEU !!!!