PDA

Arată versiune întreagă : Avem ca si atunci un regim vitreg, corupt şi mincinos - ziarul Timpul din 5 decembrie

Adrian Pop
12.03.2012, 12:16
Domnule Aurel Vlad,

Sunt convins ca in fiecare religie in lume au fost oameni Curati la Suflet. Cred ca in toate popoarele sunt oameni intelepti.
De le ei se poate invata.

Mai bine analizam impreuna cele scrise de Mihai Eminescu si sa tragem concluziile. Cine vrea sa citesca cele scrise de noi s-o faca...cine nu, sa faca ce doreste.
Stiu bine ca asa cum gandim si cum vom scrie aici, folosind mintea colectiva, Romanii de pretutindeni or sa puna in practica acesti pasi....

Este meritul lui Gheorghe Funar, un mare patriot Roman, ca a facut o astfel de sinteza a ideilor eroului Neamului nostru. Sa incercam sa invatam cat mai mult din aceste materiale.

ACTUALITATEA GENERALULUI MIHAI EMINESCU

La 15 ianuarie, în fiecare an românii de pretutindeni sărbătoresc ziua de naştere a genialului Mihai Eminescu. După 162 de ani sunt încă multe adevăruri ascunse privind preocupările şi toate scrierile lui Mihai Eminescu, dar mai ales cu referire la asasinarea lui şi la identitatea ucigaşilor şi a complicilor acestora. Adevărul nu va mai umbla multă vreme cu capul spart !
Mihai Eminescu a fost şi va rămâne peste veacuri nu numai Poetul Nepereche, un mare istoric, dramaturg şi fizician, dar şi un ziarist extrem de apreciat. Din numeroasele sale articole pe teme politice am selectat câteva fragmente edificatoare pentru vremea lui Eminescu şi pentru „epoca neagră” post-decembristă:

- „Istoria îşi are logica ei proprie: nici un neam nu e condamnat de a suporta, în veci, un regim vitreg, corupt şi mincinos. Ne temem că aproape e ziua în care simţul conservării fizice, revoltat de maltratările administrative şi fiscale şi de exploatarea excesivă din partea străinilor, va preface poporul nostru într-o unealtă lesne de mînuit în contra chiar a existenţei statului.” (ziarul „Timpul” din 5 decembrie 1882).

Avem ca si atunci, usor de sesizat de toti Romanii normali, un regim vitreg, corupt şi mincinos - Ca o prima concluzie, regimul trebuie schimbat cat se poate de rapid.

Ce trebuie facut pentru asta, pe etape si subetape de lucru ?

Cu respect,
Adian Pop

On 3/12/2012 4:57 AM, Aurel Vlad wrote:
> Domnule Adrian Pop ,
>
> Nu ma indoiesc o clipa de bunele Dv. intentii , nici de principiul "'fiecare sa invete sa gandeasca si sa discerana
> singur " , stiu ca sunt multe publicatii , mi-au fost savant si demonstrativ servite ca un raspuns demn de o cauza mai buna , mai sunt si preotii ortodocsi care in casa Domnului propaga din pura dragoste crestina ura anticatolica, frateasca , insusita din scoala de popi .
> Stiu .Dar mai stiu ca publicatiile mai vechi au amprenta comunismului ateu , cele recente sunt
> pe masura materialismului tot ateu si a Uniunii Europene de unde biserica este exclusa, preotii ortodocsi au
> creierele spalate si daca exista cateva tiparituri scapate cenzurii binevoitaore , imi pun
> intrebarea daca e bine ca medicul sa-i dea unui pacient si pastile otravite , zicand ca pacientul stie sa ...citesca eticheta si sa alega el singur ce-i prieste.
> Domnule Adrian Pop ,
> Discutiile sunt interminabule , inutil de continuat , in fond spunem acelas lucru , dar privim din unghiuri diferite , avem EXPERIENTE total diferite . Zic , ca si Dv: Fiecare sa gandeasca si bazati pe lecturile gratios citate vor opta pt. improscarea cu noroi a multor sfinti catolici , spre bucuria Kremlinului si a altora de sub maslini , care tiparesc si vand titluri sforaitoare ca "Legatura intre domeniul religioas si cel politic ? ... Mestesugul inselarii maselor este la apogeu , o arta rafinata, verificata si eficienta , la care , incepand cu subsemnatul , nici unul nu este imun . Cu multa consideratie ,
>
> Aurel Vlad