PDA

Arată versiune întreagă : Cateva explicatii - 01

Adrian Pop
04.02.2012, 06:31
Draga Dom'Remus,

O sa dau un nou raspuns, pe care cer ingaduinta Dumneavoastra sa-l postez pentru ca tinerii sa invete ceva si din acest mesaj. O sa ma ghidez pe baza acestui email trimis. Imi doresc sa fiu si explicit pentru a fii inteles.

Reusesc sa stau atat de mult pe net. in principiu pe forum, pentru faptul ca dorm extrem de putin, la nivel de ore si de multe ori de zeci de minute pe zi. Am avantajul ca pana in anul 1995 cand l-am cunoscut pe Florin Zaborila, toata energia mea a fost pusa in a consolida firma proprie, dupa care sotia a preluat conducerea firmei. Eram atunci in topul primelor firme in electrotehnica si in IT din Oltenia. Fiica mea si feciorul au trait toata copilaria in mediul de afaceri si astfel inca din liceu fiind si-au infiintat propriile firme.

Florin m-a ajutat sa-mi cristalizez bine in minte ideea ca sistemul educational reprezinta prioritate absoluta in reconstructia unei tari. S-a facut un experiment la Izoru Mures la care am participat si-am inteles ce trebuie si ce nu trebuie, in a modela un tanar. Asa am inceput sa scriu in fiecare noapte, pentru a nu-mi deranja familia.

Imi ia foarte putin Timp pe zi sa urmaresc parametrii firmelor noastre si sa ne consultam in puncte cheie.

Forumul poate fi refacut de la capat dupa cu totul alte reguli. Nu aici este o problema ci la cine se implica pe propriu in a-l contura pe baza unor principii serioase, verificate in toti acesti ani de cautari de mai bine pentru noi toti.

Sistemele sunt clasice si neconventionale. Cele clasice au dus societatea unde o vedem cu totii.
Renasterea societatii umane nu se poate face mergand pe drumuri batatorite.

Doctorul Paul Purea a inteles studiind cele ce sunt pe forum ca schimbarea in Romania nu o sa fie una de conjunctura, ci una care va avea un impact major la nivelul Societatii Umane. Lucru care mi l-am si propus.

Si eu imi doresc sa fim mai multi care ne implicam pe acest forum si-asa cum spuneti...el nu este suficient de cizelat sa devina capabil sa atraga. Se observa simplu asta, fiind mai tot Timpul singurul care postez mesaje. Acum impreuna fiind, capabilitatea noastra comuna o sa fie net superioara. Stiu asta.

Tinerii din Scoala au ramas putini datorita standardului extrem de ridicat pe care-l impun. Sunt inca cruzi si inca lucrez cu ei la nivel de pasi incipienti. Rezultatele lor odata vizibile, devin modele de lucru. Dezvoltarea Scolii de afaceri online Zalmoxa se va face pe o scara exponentiala, pe baza celor spuse anterior.

Ei vor deveni profesionisti. Stiu bine asta. Madalina acum 6 ani, inainte de desfiintarea Scolii Zalmoxiana si inainte de operatiile mele la ambii ochi, a reusit sa aiba profit in 3 luni pe firma familiei ei de 1,1 milioande de dolari. Logica ei este acum comparabila cu cea avuta de Florin Zaborila.

Referitor la ideea de-a atrage oameni capabili cine n-o doreste ? Nu cred ca cineva a facut mai mult pentru a " curta " o persoana care are cat de cat un anumit potential intelectual. Multi romani si straini au primit ordin si li s-au pus sume imense de bani la dispozitie pentru finantarea tuturor proiectelor concepute de mine. Apogeul acestor proiecte sunt cele doua Scoli - Zalmoxiana si acum Scoala de afaceri online Zalmoxa.
Toate proiectele majore ce sunt trecute pe forum si bineinteles ca si acelea pe care o sa la adaugam in Timp, vor fi realizate cu acesti Tineri carora le intarim caracterul dupa ce suntem siguri ca BAZA bunului simt este consolidata.

Nu mergem mai departe cu nici un tanar daca nu observam ca in el s-a aprins flacara benefica a exploratorului, indiferent ce domeniu de lucru-si alege. Pana nu observam ca este capabil sa-si autodistruga propriile limite, unde-i dam drumul domne in lume. Criteriile de selectie sunt extrem de importante. Le-am cizelat in discutii cu zeci de mii de Tineri. Acestea trebuie sa-i conduca spre a-si dezvalui singuri ce vor, devenind astfel capabili sa le schimbe la un moment dat, atunci cand simte si este multumit de rezultate.

Asta se face in Timp si credeti-ma ca ma grabesc...incet. Caracterele lor sunt " modelate " cu mare atentie.

Tinerii care ajung la nivelul de constiinta ca aceasta Scoala si acest forum sa le devina utile ca aerul si ca apa necesara hranei, vor fii Profesorii Universitatii Zalmoxiana.

DUMNEZEU tine in balanta TOTUL si in aceata Scoala si in acest forum sunt atatea persoane cata valoare intrinseca exista. Nimic mai mult sau mai putin. Numai ca stiu ca acestea vor deveni in Timp cele mai importante puncte de reper din Romania, pentru simplu motiv ca aici sunt atat persoane ( putine cei drept acum ) care indeplinesc functiile de profesor ( cel mai bun ) cat si de elev ( cel mai bun ) si invers, in acelasi Timp.

Componente Sufleteasca, odata dezvoltata ( si la Poporul Roman ea are valente multiple ce-au condus la profunzme in gandire incomparabila cu a celorlalte Popoare ), este cea care ajuta sa depasesti orice obstacol. Bineinteles ca odata ce dezvoltam domeniile de lucru, vom avea forumuri separate complet. Profesorii ( pedagogii ) care se vor ocupa de toate aceste domenii pe care le abordam cu totul altfel fata de un sistem clasic, sunt dintre Tinerii modelati la Scoala de afaceri online Zalmoxa. Nici un Tanar nu-si va dezvolta firma comuna in Sistem S 99 daca n-o trasnorma si in Scoala pur si simplu, indiferent de domeniul de activitate. Nici o societate comerciala nu se dezvolta daca nu are oameni pregatiti si-aceasta se va realiza in Scoala proprie.

Criteriile de selectie ii ajuta sa intelaga acest lucru din primele discutii comune. De-aia si raman foarte putini dintre cei veniti in Scoala.
Trebuie sa avem in vedere ca in cele cca 1500 de meserii totul trebuie luat de la ZERO, pentru ca vom pune BAZA pe Omenie si pe Bun Simt.

Ce profesor Universitar poate sa faca aceste selectii fara sa-si dea cu pararea in tot si-n toate, cand el are anihilata din start capabilitatea de supravietuire din domeniul respectiv. Sunt exceptii bineinteles...dar....nu-i cunosc din pacate si ca sa-i asteptam sa apara, am face pasi gresiti. Asta nu inseamna ca Tinerii de care ne ocupam sa nu invete de la acestia si de peste TOT.

Craiova are o Universitate ce trebuie ajutata. In 22 de ani de privatizare am trimis multi profesori si studenti cu burse afara sa invete si sa se intoarca sa povesteasca. N-a fost mare lucru. Lupta pentru posturi, rebuturi sociale scoase pe banda, mancatorii de tot felul, incompetenta crasa in expunerea zecilor de materii dintre care cele mai multe sunt inutile....cam asta este o radiografie la zi....Cunaosc pe multi profesori, pentru ca sunt invitat la multe facultati sa discut cu studentii. Sistemul de invatamant din Roamni deocamdata inhiba tinerii, ii epuizeaza....Sunt exceptii bineinteles ce confirma regula. Fostul decan al Facultatii de Mecanica din Craiova, unchiul sotiei, mi-a spus cu ani in urma ca se preda la Fac. de profil de la Paris 2 materii pe an...si la noi 15. Adica din bou iesi vaca dupa ce termini.....

MOSU a devenit unul din " Uriasii in gandire " la nivel planetar pentru ca nu l-au deranjat prea multi profesori, fiind dat afara din 4 facultati pana a terminat Istoria. Scoala generala si liceul le-a facut in particular, fiind tatal lui director de scoala.

Tinerii din Scoala Zalmoxa trebuie sa citeasca biblioteci intregi, ca la randul lor sa devina responsabili pentru gandurile si actiunile lor, mai ales atunci cand incep sa-i modeleze pe elevii propriilor lor Scoli. Ionut anul trecut avea 20 de cursanti la pian, la Scoala de muzica Simfonia Apei si canta si la un Cafe Piano, avand 2.000 $ constant pe luna. Cand l-am cunoscut acum 2 ani, era cat pe-aici sa fie dat afara de parinti ca nu era capabil de nimic, dupa ce terminase facultatea. Acum pregatim Scoala de apicultura, de turism, de crestere a viperelor..etc...mai este pana preagtim in cat mai multe domenii de activitate.

Sotia mea spune ca am dat 90 % din ce-am realizat noi ca familie.....Asa este. Dar acum stiu ASA DA si ASA NU si mai ales primii pasi in a-i modela frumos pe Tinerii din Scoala Zalmoxa.

O sa incepem sa discutam fiecare criteriu de seloectie in parte si-o sa-i observam eficacitatea.

Cam atat acum ca s-a facut dimineata...O sa continui pentru ca vreau sa nu ramana nici un punct ne-analizat cu seriozitate. Sunt convins ca impreuna vom avea rezultate incomparabil mai mari de-acum incolo cu aceasta Scoala de afaceri. Intre Timp o sa dezvoltam afaceri comune, plecand din zero. Astfel devenim model pentru toti ceilalti Tineri.

Afacerile sunt de trei feluri - de scurta, medie si lunga durata.

adi