Adrian Pop
31.01.2012, 23:25
Intr-una din zile un negustor de produse lactate primeste o invitatie de a se prezenta la judecatorie pe data de cutare si cutare, fiind-ui intentat un proces de catre brutar. Omu' e foarte ingrijorat si pana la data procesului nu-si mai gasea linishtea. Se tot intreb cu ce o fi invinuit. Brutarul insa shtia. Si inca cum.
Il tot banuia pe laptar ca il insheala la cantar atuncea cand cumpara de la el unt. Asa ca nu o data, dupa ce laptarul ii aducea kilu de unt si pleca, imediat cantarea marfa ,in prezentza unor martori.
Intr-adevar, banuielile sale erau justificate. Ba primea 900 g, ba 800, au fost cazuri cand a primit si 750g de unt in loc de 1 kg.
In ziua judecatei, judecatorul intreaba negustorul de lactate:
- Spune, dumneata ai cantar cu care sa cantareshti untul ce-l vinzi?
- Nu, domnule judecator. Nu am.
- Pai, atuncea cum pretinzi ca vinzi untul cu kila?
- Pai, sa vedetzi. Eu am o balantza, pun pe o parte a balantzei kilu' de paine ce o cumpar de la brutar, iar pe cealalta parte pun unt pana ce balantza se echilibreaza.
Morala.
In viata primesti ceea ce dai.
Il tot banuia pe laptar ca il insheala la cantar atuncea cand cumpara de la el unt. Asa ca nu o data, dupa ce laptarul ii aducea kilu de unt si pleca, imediat cantarea marfa ,in prezentza unor martori.
Intr-adevar, banuielile sale erau justificate. Ba primea 900 g, ba 800, au fost cazuri cand a primit si 750g de unt in loc de 1 kg.
In ziua judecatei, judecatorul intreaba negustorul de lactate:
- Spune, dumneata ai cantar cu care sa cantareshti untul ce-l vinzi?
- Nu, domnule judecator. Nu am.
- Pai, atuncea cum pretinzi ca vinzi untul cu kila?
- Pai, sa vedetzi. Eu am o balantza, pun pe o parte a balantzei kilu' de paine ce o cumpar de la brutar, iar pe cealalta parte pun unt pana ce balantza se echilibreaza.
Morala.
In viata primesti ceea ce dai.