PDA

Arată versiune întreagă : Gabriel Dumitru a inventat un generator electric care folosește APĂ în circuit închis



Adrian Pop
17.10.2017, 21:13
Geniu român sperie marii producători de energie electrica. Gavrilaș Gabriel Dumitru a inventat un generator electric care folosește APĂ în circuit închis cu presiune de aer


3436
SHARES
Distribuie si prietenilor tai. Multumim! (https://www.facebook.com/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fsanatosonline.ro%2Fgeni u-roman-sperie-marii-producatori-de-energie-electrica-gavrilas-gabriel-dumitru-inventat-un-generator-electric-care-foloseste-apa-circuit-inchis-cu-presiune-de-aer%2F)


Geniu român sperie marii producători de ENERGIE ELECTRICĂ. Gavrilaș Gabriel Dumitru a inventat un generator electric care folosește APĂ în circuit închis cu presiune de aer

in Stiinta
Din nefericire, instituțiile statului continuă să ignore oamenii cu potențial ai României. Gavrilaș Gabriel Dumitru este un autodidact de excepție, medaliat cu aur, care locuiește în Onești. Povestea dânsului nu este una tocmai fericită, deoarece Gabriel are probleme de sănătate, iar statul nu face nimic pentru a-l ajuta.
Vă prezentăm mai jos explicația lui Gavrilaș Gabriel, referitoare la generatorul electric.
Esta vorba despre o instalație de generare a energiei electrice care folosește apa în circuit închis cu presiune de aer. Presiunea de aer este dată de neutralizarea în apă a unei substanțe bazice (bicarbonatul de sodiu) de către o substanță acidă (acidul citric) din care rezultă un gaz (dioxidul de carbon) care neavând pe unde ieși, formează o anumită presiune de aer pe care instalația o foloșeste pentru a imprima apei, forța necesară învârtirii turbinei hidraulice. Apa este urcată (dupa ce a învartit turbina hidraulică) înapoi în vasul de alimentare de către o pompă de apă care este acționată de o mică parte din energia electrică produsă de către instalație. În felul acesta nu este nevoie să alimentăm în mod constant instalația cu apă.
http://static.loon.ro/wp-content/uploads/2017/10/14124257/1507984976-1598-Figura-744x1024.jpg
Invenția lui Gavrilaș Gabriel este una revoluționară, deoarece, generatorul de curent NU poluează iar costurile ”necesare” sunt infime.


În urmă cu 2 luni, Gavrilaș Gabriel ne-a trimis un mesaj în care este descrisă situația tragică a dânsului.
Dragă redacţie , sunt Gabriel din Oneşti, Bacău şi am inventat o instalaţie de generare a energiei electrice care nu are nevoie de combustibili pentru a funcţiona. Am luat medalie de aur la Iaşi la EUROINVENT în 2014 dar marea mea problemă e că nu am posibilităţi materiale să o promovez. Am un picior care nu mă mai prea ajută, am 4 operaţii făcute şi din cauza asta, de mai bine de 3 ani nu am mai găsit de muncă. Rugămintea mea ar fi să mă ajutaţi cu un articol sau un reportaj, poate aşa găsesc pe cineva care să fie interesat de invenţia mea (care pâna la urmă e una revoluţionară). Pe lânga asta mai am vreo 20 de alte invenţii dar nu am posibilităţi să le mai trimit la OSIM. Am cerut ajutor pe la toate institutele de cercetare din România pe care le-am găsit pe internet dar fără rezultat. În speranţa unui sprijin cât de mic din partea dumneavoastră, vă mulţumesc anticipat şi vă transmit salutări cordiale.
Cum e posibil ca statul român să nu-i acorde nici cel mai mic sprijin? De ce în România nu există un centru ce cercetare pentru astfel de oameni?
Iată una dintre diplomele lui Gavrilaș Gabriel, medaliat cu aur.
http://static.loon.ro/wp-content/uploads/2017/10/14124256/1507984976-8399-4-3.jpg



Geniu român sperie marii producători de energie electrica. Gavrilaș Gabriel Dumitru a inventat un generator electric care folosește APĂ în circuit închis cu presiune de aer


3436
SHARES
Distribuie si prietenilor tai. Multumim! (https://www.facebook.com/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fsanatosonline.ro%2Fgeni u-roman-sperie-marii-producatori-de-energie-electrica-gavrilas-gabriel-dumitru-inventat-un-generator-electric-care-foloseste-apa-circuit-inchis-cu-presiune-de-aer%2F)


Geniu român sperie marii producători de ENERGIE ELECTRICĂ. Gavrilaș Gabriel Dumitru a inventat un generator electric care folosește APĂ în circuit închis cu presiune de aer

in Stiinta
Din nefericire, instituțiile statului continuă să ignore oamenii cu potențial ai României. Gavrilaș Gabriel Dumitru este un autodidact de excepție, medaliat cu aur, care locuiește în Onești. Povestea dânsului nu este una tocmai fericită, deoarece Gabriel are probleme de sănătate, iar statul nu face nimic pentru a-l ajuta.
Vă prezentăm mai jos explicația lui Gavrilaș Gabriel, referitoare la generatorul electric.
Esta vorba despre o instalație de generare a energiei electrice care folosește apa în circuit închis cu presiune de aer. Presiunea de aer este dată de neutralizarea în apă a unei substanțe bazice (bicarbonatul de sodiu) de către o substanță acidă (acidul citric) din care rezultă un gaz (dioxidul de carbon) care neavând pe unde ieși, formează o anumită presiune de aer pe care instalația o foloșeste pentru a imprima apei, forța necesară învârtirii turbinei hidraulice. Apa este urcată (dupa ce a învartit turbina hidraulică) înapoi în vasul de alimentare de către o pompă de apă care este acționată de o mică parte din energia electrică produsă de către instalație. În felul acesta nu este nevoie să alimentăm în mod constant instalația cu apă.
http://static.loon.ro/wp-content/uploads/2017/10/14124257/1507984976-1598-Figura-744x1024.jpg
Invenția lui Gavrilaș Gabriel este una revoluționară, deoarece, generatorul de curent NU poluează iar costurile ”necesare” sunt infime.


În urmă cu 2 luni, Gavrilaș Gabriel ne-a trimis un mesaj în care este descrisă situația tragică a dânsului.
Dragă redacţie , sunt Gabriel din Oneşti, Bacău şi am inventat o instalaţie de generare a energiei electrice care nu are nevoie de combustibili pentru a funcţiona. Am luat medalie de aur la Iaşi la EUROINVENT în 2014 dar marea mea problemă e că nu am posibilităţi materiale să o promovez. Am un picior care nu mă mai prea ajută, am 4 operaţii făcute şi din cauza asta, de mai bine de 3 ani nu am mai găsit de muncă. Rugămintea mea ar fi să mă ajutaţi cu un articol sau un reportaj, poate aşa găsesc pe cineva care să fie interesat de invenţia mea (care pâna la urmă e una revoluţionară). Pe lânga asta mai am vreo 20 de alte invenţii dar nu am posibilităţi să le mai trimit la OSIM. Am cerut ajutor pe la toate institutele de cercetare din România pe care le-am găsit pe internet dar fără rezultat. În speranţa unui sprijin cât de mic din partea dumneavoastră, vă mulţumesc anticipat şi vă transmit salutări cordiale.
Cum e posibil ca statul român să nu-i acorde nici cel mai mic sprijin? De ce în România nu există un centru ce cercetare pentru astfel de oameni?
Iată una dintre diplomele lui Gavrilaș Gabriel, medaliat cu aur.
http://static.loon.ro/wp-content/uploads/2017/10/14124256/1507984976-8399-4-3.jpg

Adrian Pop
17.10.2017, 23:25
Mai multi tineri din Bihor si-au unit fortele pentru a infiinta, chiar in acest an, un spatiu autorizat de procesare a legumelor si fructelor, dupa retete traditionale, materia prima fiind preluata direct de la producatorii locali din Depresiunea Beiusului. Astfel, fermierii sunt scutiti de drumurile pana la piata si reusesc sa-si valorifice marfa mult mai repede si la un pret chiar mai avantajos.„Ideea de la care am plecat a fost sa conectam intr-un fel mult mai usor cererea cu oferta. Pe de-o parte fermierul, producatorul, care in general nu mai are timp sa stea si in piata, asteptand clientii care vin sau nu, iar pe de alta parte cererea de produse, fie materie prima, fie chiar produse finite, care exista de la persoanele fizice ori de la restaurante. E un proiect care doreste sa sustina si comunitatea, prin colectarea directa a fructelor si legumelor, fermierii fiind motivati intr-un fel sa continue ceea ce fac”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Adrian Ciortan, initiatorul proiectului.Alaturi de Adrian Ciortan exista alti patru tineri (Mircea Branda, Octavian Licuriceanu, Claudiu Tal, Ana Pitut) care au ales sa contribuie la constructia spatiului de procesare.„Suntem 5 oameni in total si 3 firme separate, fiecare cu brandul sau. Tavi, procesatorul nostru, a pus la bataie hala, in care inainte se prelucra lemnul. Investitia s-a ridicat la vreo 25.000 de lei. Fiecare a adus cat a gasit pe acasa, dar mana de lucru tot noi am fost. La construit, la slefuit, la amenajat. In mare parte, cam noi am facut tot acolo. Am inceput de asemenea sa ne cumparam diverse echipamente necesare pentru procesare, cum ar fi o masina de tocat mare, profesionala, urmeaza de asemenea sa luam un cuptor mare, speram usor usor sa ne marim capacitatea de productie”, ne-a mai spus tanarul bihorean.
In ceea ce priveste fructele si legumele colectate, lista este in general deschisa, in functie de sezon si de recolta pe care o au la dispozitie fermierii.„Noi incercam sa ne axam cat mai mult pe ceea ce se produce in anul repspectiv. In general, majoritatea fructelor pe care le promovam sunt cele din gospodariile oamenilor, din meri batrani de exemplu, care fac in general o data la 2 ani. Anul acesta exista o productie buna de pere. De asemenea, mergem destul de mult si pe fructele de padure, pe afine. Ne pliem pe ce are fermierul disponibil, niciodata nu o sa apelam la exporturi daca in zona noastra nu s-au facut”, afirma Adrian Ciortan.Produsele realizate, in principal muraturi sau dulceturi, sunt vandute in marile orase din vestul tarii: Timisoara, Arad, Oradea si Cluj-Napoca.„Eu ma axez mai mult pe cantitati, mi se pare mai multumitor pentru furnizor daca ii desfac o cantitate mai mare la un restaurant de exemplu decat pentru persoanele fizice. Pentru producatori de asemenea este foarte avantajos. Plata se face pe loc sau la finele lunii, pentru cantitati mai mari si transport asigurat. Mie mi se pare moral sa le platim la pretul pietei. Si lumea e multumita. Insa exista posibilitatea ca omul sa isi aduca marfa doar pentru prcoesare si sa-si ia produsul finit si sa-l vanda unde considera”, mai spune Adrian Ciortan.In privina planurilor, tinerii bihoreni si-au propus sa termine de finalizat inca 150 mp din hala, unde va exista si un depozit cu frig pentru pastrarea fructelor si legumelor. „Pe termen scurt, aceasta este obiectivul nostru cel mai important, apoi speram, ca pe termen lung, sa ne extindem si cu zoan de distributie, nu doar zona de vest”, afirma tanarul.Adrian Ciortan considera ca livrarile la domiciliu de fructe si legume proaspete, ori conservate cat mai natural, sunt o necesitate pentru tinerii de azi, mai ales pentru cei de la oras, care in genral nu au timp pentru cumparaturi in piata. Mai mult decat atat, cererea pentru produse la borcan, din ingrediente naturale, este chiar in crestere, afirma el, deoarece majoritatea oamenilor se uita ce scrie pe eticheta unui borcan sau a unei sticle de sirop.