PDA

Arată versiune întreagă : Alexandra David Neel Initieri Si Initiati in Tibet

latan.elena
15.06.2016, 01:04
Alexandra David Neel Initieri Si Initiati in Tibet

https://html2-f.scribdassets.com/6nduvn99ds3g6sax/images/1-795d7e4c2f.jpg

Coperta 1:Vanavasin
,
cunoscut în Tibet ca Naknane, este unul dintre cei 16 Arhafi

căruia,
în a patra zi a celei de-
a şasea luni a anului, îi este dedicată sărbătoarea 
Tong

Cho Cheme!

(Sărbătoarea celor 1000 de lumini”
)
.

Cu mâna dreaptă el face
mudra

(gestul) care alungă frica (
Tarjana
), în timp ce în mâna stângă ţine unsceptru. EI aduce graţia asupra oricărei fiinţe spre care se apleacă.

Legenda spune că
Vanavasin se trage din Sarasvati
şi a auzit
Dharma
(învăţătura spirituală) de la însuşi
Buddha. Eterna pace a atins-o într-o
sihăstrie, construită din frunze, din mijlocul unei păduri. Eliberat deimpulsurile plăcerilor, el dobândeşte victoria asupra iluziilor şi oferă protecţ
ieimpotriva tuturor pasiunilor. Î
n imagine, un discipol i se închină, iar păunii,simbol al Atotcunoaşterii Divine îl însoţesc în permanenţă.

Coperta 4:Kalachakra-Mandala:
reprezentare a desfăşurării temporale şi spaţiale a
Absolutului.

INTRODUCERE
copul prezentei lucrări este de a sublinia celor interesaţi demanifestările spiritualităţii
orientale,
informaţii clare privindnatura riturilor lamaiste de iniţiere şi învăţăturile date de iniţiaţi,atât în timpul acestor ceremonii cât şi ulterior. Es
te in
util să spunem că
acest subiect nu poate fi tratat pe larg într-o carte de dimensiuni atât dereduse. În plus, pentru a-
l discuta pe larg trebuie să fim familiarizaţi cu
anumite
teorii ale buddhismului Mahâyâna şi ale tantrismului h
induscare fundamen
tează o mare

parte a manifestărilor misticismului lamaist.Metodele prin care aceste teorii sunt aplicate, amestecate şi însoţite cu
elemente de origine non-
ariană de către misticii şi pustnicii tărâmuluizăpezilor, poate furniza suficient material pentru o altă lucrare. Totuşi prezentul volum va fi suficient pentru a revela o parte a vieţii religioasea tibetanilor până acum complet necunoscută străinilor.

“Iniţieri şi iniţiaţi în Tibet”

formează un întreg desăvârşit. Totuşi, secuvine să recomand ca această lucrare să fie citită în paralel cu carteamea anterioară “Cu mistici şi magicieni în Tibet”, mă refer, în special, laacele părţi ale acestei cărţi care prezintă maeştrii misticismului,discipolii lor şi metodele antrenamentului spiritual pe care ei îl

practică.
Spre deosebire de regula pe care mi-am impus-
o în cărţile anterioare, pentru ca textul să nu fie în mod inutil încărcat, am considerat că este bine ca în prezenta lucrare să ofer ortografia corectă a majorităţiitermenilor tibetani, precum şi pronunţia lor în dialectul clasic dinLhassa. În unele cazuri am dat şi echivalentul sanscrit al cuvintelortibetane. Adeseori acestea din urmă vor fi mai bine înţelese de către
cititorii care le-
au mai întâlnit în lucrări despre buddhism.

Alfabetul tibetan are un număr de litere mai mare decât celenglezesc; pentru a înlătura dificultăţile care apar din această cauzăorientaliştii folosesc anumite semne convenţionale pe care le adaugă
literelor alfabetului nostru când redau un text tibetan. Acest element
tehnic, indispensabil în alte împrejurări, aici mi se pare de prisos. Arobosi fară nici un rezultat ochii cititorului, al cărui scop este să obţină informaţii despre credinţele şi practicile tibetane, nu să le înveţe
limba. Cei care deja au
cunoştinţele corespunzătoare despre limbatibetană nu vor avea probleme în a discerne care dintre literele
tibetane ch sau s apar în cuvintele pe care le întâlnesc. De asemenea,
ei vor şti că aceeaşi literă tibetană are ca echivalent w sau
b
după cum
este cazul.Alexandra David-Neel

MAI MULT:

Alexandra David Neel Initieri Si Initiati in Tibet | radu ... - Acad (https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjTo7LZt6jNAhVJXSwKHUp0B7EQFggjMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.academia.edu%2F5916532%2FAlex andra_David_Neel_Initieri_Si_Initiati_in_Tibet&usg=AFQjCNE3n3LCX9JVbSUgoIxv8SiiQ5M-Xw)

http://www.academia.edu/5916532/Alexandra_David_Neel_Initieri_Si_Initiati_in_Tibet