PDA

Arată versiune īntreagă : Aura energetica in viziunea lui Edgar Cayce

latan.elena
19.12.2015, 11:52
In tablourile vechi, personajele sfinte sīnt īnconjurate de un nimb de lumină, uneori numai capul are o aureolă: pictorii de odinioară ştiau că trupul omenesc este īnconjurat de un cīmp de energie luminoasă.

Primele fotografii de aure – īn civilizaţia noastră- au fost făcute de doi cercetători ruşi, familia Kirlian. Şi ceea ce a putut vedea aparatul lor pot percepe şi ochii noştri.

Cayce vedea īn mod natural aurele oamenilor şi credea că toată lumea o putea face. O spune el īnsuşi īntr-o cărticică fermecătoare pe care a scris-o la sfīrşitul vieţii, singura pe care a scris-o vreodată, īn stare de veghe!
„De cīnd īmi pot eu aminti am văzut culorile din jurul oamenilor.

Nu-mi amintesc să fi văzut oameni care să nu-mi fi frapat retina cu culorile lor albastre, verzi, roşii fluide curgīnd īn jurul capului lor şi īn jurul umerilor. Mi-a trebuit mult timp să realizez că alţi oameni nu vedeau aceste culori. Şi abia tīrziu am īnţeles pentru prima dată cuvīntul „aur㔠şi am īnvăţat să-l folosesc, pentru a descrie ceea ce vedeam; acest fenomen pentru mine atīt de obişnuit!

Nici nu-mi pot imagina oamenii fără aură! O văd schimbīndu-se la prietenii şi apropiaţii mei īn cursul existenţei lor. Boala, tristeţea, iubirea, fericirea, toate aceste stări se văd īn aura lor. Pentru mine, aura este ca buletinul meteo al sufletului. Ea arată īn ce directie suflă vīnturile destinului. Mulţi oameni sīnt
capabili să vadă aurele. Aura unei persoane revelă multe lucruri īn privinţa sa.
Şi cīnd amīnţeles că asta avea o semnificaţie spirituală, am īnceput să studiez culorile īn ideea de a le interpreta. De-a lungul anilor am sfīrşit prin a construi un sistem de interpretare pe care īl compar din timp īn timp cu experienţa altor oameni care văd aurele. Şi este interesant să remarcăm că de cele mai multe ori acei oameni şi cu mine cădem de acord asupra aceleiaşi interpretări.

Singurele divergenţe se referă la culorile care sīnt īn aurele noastre personale.De exemplu, eu am mult albastru īn aură: astfel, interpretarea pe care o dau eu acestei culori nu coincide īntotdeauna cu interpretarea unei persoane a cărei aură nu va avea albastru, căci ea va interpreta această culoare cu mai multă obiectivitate decīt mine! O persoană dintre prietenele mele are mult verde īn aură şi ei nu-i place deloc această culoare īn aura celorlalţi! Ea dă o interpretare negativă deşi, este culoarea vindecătorilor. Mi se īntīmplă să citesc unele cărţi despre ocultism şi simbolismul culorilor. Īn general, ele sīnt īn acord cu ceea ce am trăit eu īnsumi. Lectura aurei unui individ este o īntreagă artă pe care o stăpīneşti cu timpul, printr-o observaţie constantă şi neīncetate retuşuri.

Bineīnţeles, nu citesc aurele ca un profesionist: nici n-aş īncerca să visez la aşa ceva! Dar sīnt convins că este o aptitudine pe care īntr-o zi oricine o va poseda. Deci, mă străduiesc să-i īncurajez pe oameni, să-i obişnuiesc cu ideea că există o aură.

O prietenă mi-a povestit că atunci cīnd o persoană oarecare o minte sau īncearcă să o īnşele răspunzīnd evaziv, ea vede o bandă orizontală de verde-gălbui īn aura interlocutorului său, chiar deasupra capului. Nu se īnşeală niciodată şi studenţii săi sīnt uluiţi de aptitudinea
ei de a detecta orice minciună!

Şi iată ce mi-a povestit o altă persoană: se afla īntr-o zi la al şaselea etaj īntr-un mare magazin. Īn timp ce chema ascensorul ca să coboare, a observat un raion cu pulovere roşii,atīt de grozave īncīt i-a venit poftă să le vadă de-aproape. Totuşi sosise ascensorul şi era pe
cale să intre īn el, cīnd a simţit că nu mai dorea acest lucru: interiorul ascensorului, deşi bine luminat, a devenit īntunecos. Ceva nu era īn regulă. Instinctiv i-a spus liftierului să continue fără ea. Apoi s-a īntors să vadă puloverele roşii şi examinīndu-le, a realizat ceea ce-i provocase senzaţia neplăcută: oamenii aceia īnghesuiţi īn ascensor nu aveau aure!
Şi īn timp ce ea privea puloverele roşii, cablul ascensorului s-a rupt. Ascensorul s-a zdrobit de sol şi toţi oamenii dinăuntru au murit! Astfel, lectura aurelor poate să se dovedească de o mare utilitate!

O altă persoană pe care o cunosc vede īncarnările trecute ale interlocutorilor săi. Cīnd aceştia vorbesc de ceva ce au cunoscut īntr-una din vieţile lor precedente, ea vede acest lucru. Şi dacă cineva īi spune:

„Mi-a plăcut īntotdeauna Italia şi aş vrea să merg acolo”, ea vede silueta, de exemplu, a unui italian din timpul Renaşterii īn aura persoanei care-i vorbeşte adică,o imagine a personalităţii pe care interlocutorul său o avea īn acea viaţă. Şi ce este aceasta dacă nu o „lectură a vieţilor anterioare”? Poate să pară bizar, dar prima dată cīnd mi s-a povestit aceasta, eram sceptic. Pīnă cīnd īntr-o seară, stīnd pe terasa casei, am văzut eu īnsumi aceasta! Unul din prietenii mei discuta cu aprindere despre istoria Angliei. Īn aura lui am văzut atunci silueta unui tīnăr călugăr. Şi mi-am amintit atunci de lectura pe care o dădusem
(adormit!) pentru acel prieten: era descris acolo ca fiind călugăr īn Anglia īntr-una din vieţile sale!

Cred că majoritatea oamenilor văd aurele, dar fără să realizeze că le văd! Dacă ziceţi: „De ce poartă ea această culoare? Nu i se potriveşte!”, sau „Ce bine īi vine rochia aceasta”, aţi văzut aura īn ambele cazuri. Prima persoană purta o culoare care nu se armoniza cu aura.
Observaţi cu grijă culorile care predomină īn īmbrăcămintea prietenilor voştri: veţi vedea că variază īn funcţie de comportamentul lor.

Roşu

El reprezintă īn mod tradiţional corpul, Pămīntul, focul iadului!
El arată forţă, vigoare, energie. Dar interpretarea sa depinde de nuanţă şi de corelarea sa cu celelalte culori. Roşul īnchis arată un temperament violent şi o tendinţă la tulburări nervoase. O persoană cu roşu īnchis īn aură poate să pară puternică pe dinafară, dar există undeva o suferinţă care-i afectează sistemul nervos. Acest gen de persoană va fi
dominatoare şi impulsivă. Dacă nuanţa de roşu este mai deschisă, va fi atunci o persoană impulsivă sau centrată pe ea īnsăşi.

Roşu stacojiu poate arăta un ego debordant. Roz, roşu corai sīnt culori legate de imaturitate. Le vedem de obicei la tineri. Īn cazul unui adult, acestea
arată o mentalitate de adolescent īntīrziat, o grijă infantilă faţă de sine
īnsuşi. De fiecare dată cīnd există roşu, există tendinţa la tulburări nervoase. Astfel de persoane ar trebui să-şi facă timp să se calmeze, să se exteriorizeze.
Roşu, culoarea planetei Marte, corespunde lui DO īn gama muzicală.
Īn creştinismul primitiv, roşul era asociat cu Patima lui Christos. Era culoarea războiului, a luptei, a sacrificiului.

Oranj

Culoare a Soarelui, ea este revitalizantă. Este, īn general, o culoare bună, arătīnd o deschidere către ceilalţi. Totuşi, nuanţa! Dacă oranjul viu arată vitalitatea şi controlul de sine, oranjul īnchis denotă o atitudine delăsătoare, lipsă de ambiţie şi īn mod obişnuit,lene. Oamenii care au oranj īn aura lor sīnt supuşi tulburărilor renale. Īn liturghia creştină
oranjul simboliza gloria, forţa, fructele Pămīntului, toate lucrurile asociate īn mod firesc Soarelui. Īn gamă, oranjul corespunde notei RE.

Galben

Auriu, strălucitor, el indică sănătatea celor care sīnt „īn apele lor”, a celor care se īngrijesc atīt cīt trebuie, care nu se plictisesc şi care īnvaţă uşor. Ei sīnt fericiţi, prietenoşi şi serviabili. Dar dacă galbenul este palid, ei sīnt timizi. Dacăgalbenul tinde spre roşu, sīnt timizi şi nehotărīţi, lăsīndu-se conduşi de ceilalţi. Galbenul corespunde lui MI şi planetei Mercur.

Verde

Dacă este smarald şi mai ales cu urmă de albastru, este culoarea vindecării. Serviabil, tonic, amical, prietenos, verdele este culoarea medicilor şi infirmierelor care au īntotdeauna această culoare īn aura lor.
Rareori este o culoare dominantă, ea fiind mai degrabă un contrapunct.
Cu cīt tinde spre albastru, cu atīt este mai folositoare şi demnă de īncredere. Dacă tinde spre galben, īi scade valoarea. Verdele cu mult galben simbolizează īnşelătoria.
Regulă generală: verdele vindecător, intens se vede doar īn cantitate mică, dar este bine să-l avem īn aură. El corespunde lui Saturn şi notei muzicale FA. Īn liturghia creştină primitivă, era asociat cu tinereţea, cu fertilitatea Naturii.

Albastru

Īntotdeauna a fost culoarea Spiritului, simbolul contemplării, al
rugăciunii, al cerului. Se mai spune că albastrul este adevărata culoare a Soarelui şi că este culoarea lui Jupiter, care guvernează cele mai īnalte gīnduri şi marile idei. Aproape toate nuanţele de albastru sīnt bune, dar cele mai intense sīnt cele mai bune. Albastrul pal indică o persoană superficială care totuşi luptă să-şi cucerească maturitatea.
Albastrul mediu relevă o persoană care lucrează din greu să se perfecţioneze. Bleumarin īl arată pe lucrătorul de fond care se cufundă īn activitatea sa. Oamenii cu albastru īnchis sau intens urmează īn general o cercetare spirituală şi īşi dedică viaţa unei mari cauze, cu
dezinteres (fie ştiinţă, artă, serviciu social etc.). Am văzut acest albastru
īnchis intens la multe surori de caritate, scriitori şi de asemenea,la cīntăreţi!
Albastrul este asociat cu nota SI.
Īn liturghie, el simboliza cele mai īnalte sfere spirituale ale sufletului.

Indigo şi violet

Aceste culori arată o fiinţă care urmează o experienţă religioasă sau caută o cauză căreia să i se dedice. Pe măsură ce o găseşte şi i se consacră, aceste culori fac loc albastrului intens. Se pare că acesta din urmă este o emanare naturală a sufletului, imediat ce el a ajuns pe calea care i se potriveşte. Dar cei care au purpuriu au tendinţă la orgoliu, căci există o infiltraţie de roz. Tulburările cardiace, bolile de stomac sīnt frecvente la cei cu indigo, violet şi purpură īn aură. Indigoul,corespunde notei LA şi planetei Venus.
Violetul,corespunde Lunii şi notei SI.
Din punct de vedere liturgic, semnificaţia lor erau ispăşirea şi suferinţa.

Alb

Este, īn mod logic, culoarea perfectă spre care tindem toţi. Dacă sufletele noastre ar fi atins armonia absolută, toate vibraţiile noastre colorate s-ar topi īntr-un alb strălucitor. Christos a avut o astfel de aură.

Culoarea este lumina şi lumina este manifestarea Creaţiei. Fără lumină n-ar fi viaţă. Lumina este prima mărturie a Creaţiei. De jur īmprejurul nostru există culori pe care nu le putem vedea, tot aşa cum există sunete pe care nu le putem auzi căci, lumea īnţelegerii noastre
este prea strīmtă. Vedem numai cīteva culori īntre roşu şi violet. Dincolo de unul şi de celălalt, există un număr nebănuit de culori. Unele sīnt atīt de strălucitoare, īncīt ne-ar şoca dacă le-am vedea şi am orbi.

Terapia prin culoare va deveni curentă atunci cīnd vom fi acceptat existenţa aurelor şi vom fi īnvăţat să le citim. Īn mod firesc, nu ne putem transforma aurele imediat īn lumină curată, albă. Dar,putem īnvăţa să depistăm semnele de tulburări nervoase, fizice şi mentale şi astfel, să le tratăm aşa cum trebuie, datorită diagnosticului făcut pe aură. Aura emană din tot corpul, dar īn mod obişnuit ea este mai intensă īn jurul umerilor şi capului. Acolo, se poate vedea cel mai uşor. Probabil din cauza numeroşilor centri glandulari şi nervoşi localizaţi īn această zonă.

Īn general, culorile īnchise denotă mai mult efort practic, putere de voinţă, forţă mentală. Culorile de bază se schimbă pe măsură ce persoana se dezvoltă sau īntīrzie să se dezvolte! Dar tonurile mai uşoare, pastelurile se topesc şi se şterg rapid pe măsură ce se afirmă temperamentul.

Spiritul, constructorul sufletului, este factorul esenţial care guvernează aura. Hrana, mediul īnconjurător şi alte condiţii au şi ele efectele lor.
Forma aurei poate ajuta la interpretarea sa. De mai multe ori am văzut oameni ale căror aure aveau mici cīrlige luminoase. De fiecare dată era vorba de cineva cu o responsabilitate importantă pe līngă grupuri umane mari, ca director sau inspirator.

Odată am văzut un bărbat a cărui aură era traversată de o linie venind de sus şi căzīnd pe umărul stīng, cu alb, verde şi mult roşu amestecat cu albastru. Am interpretat-o ca pe o inspiraţie primită de acest om şi pe care el o folosea īntr-un scop constructiv. L-am īntrebat dacă nu era scriitor căci, am avut sentimentul că era chiar aura care trebuia pentru acest gen de profesie. Mi-a răspuns c㠄da” dar, că acum făcea mai mult o muncă de predare a cunoştinţelor şi ţinea conferinţe, străduindu-se să-i ajute pe ceilalţi cu informaţiile sale.

Şi cum īnvăţăm să citim aurele?
Oamenii „obişnuiţi” pot īnvăţa să citească aurele? Datorită acestora, medicii ar putea să localizeze imediat organul bolnav al pacienţilor (unii o şi fac deja). Cīt despre conducătorii de īntreprinderi, ei ar putea şti de la prima vedere dacă angajează un lucrător cinstit!

Favorizează unele droguri lectura aurelor?
Ritualurile religioase folosite īn diverse biserici aveau drept scop să-i iniţieze pe fideli īn citirea aurelor? Este īn mod sigur cazul la esenieni. Astfel, grupurile de rugăciune, de meditaţie sau de studiu de care mă ocup, fac această experienţă foarte uşor.

Primul pas important este să īnvăţăm să privim cu adevărat persoana a cărei aură vrem s-o vedem. Trebuie să prelucrăm calitatea „ascultării”, dacă pot spune aşa, calitatea atenţiei.
O altă condiţie indispensabilă este să nu ne crispăm asupra rezultatelor. Trebuie să īncepem printr-o atitudine de copil care se joacă; dacă merge, cu atīt mai bine! Dacă nu merge, nu-i nimic, vom relua mai tīrziu. Aspectul ludic īnlesneşte mult funcţionarea mecanismelor psi.
Motivările sīnt de asemenea importante: īn ce scop precis doriţi să citiţi aurele? Dacă vă gīndiţi că le-aţi fi de mare ajutor celorlalţi, aveţi deci o atitudine deschisă şi generoasă care, va īnlesni perceperea aurelor.
Tradiţia atribuia sfinţilor un dar de „vedere dubl㔠care comporta, īntre altele, aptitudinea citirii aurelor.

Practic ar trebui, aşa cum arată Cayce, să īncepeţi prin a lua aminte la culorile din īmbrăcămintea celorlalţi. Poate fi un joc pasionant să observaţi cīţi oameni energici şi viguroşi poartă ceva roşu sau pun ceva roşu īn casa şi grădina lor. Distraţi-vă, dimpotrivă, să număraţi persoanele liniştite care poartă albastru.
Celor care sīnt calmi, siguri de ei, deschişi spiritualităţii nu le lipseşte niciodată albastrul viu ca şi cum ar face să devină albastru tot ceea ce ating! Şi priviţi-i pe oamenii strălucitori, radioşi, cărora le place să rīdă şi să se joace, „raze de soare ” care, nu sīnt niciodată obosiţi sau pesimişti, priviţi-i cum poartă galben sau văd lucrurile īn galbenul auriu al florilor!

Culorile reflectă sufletul, spiritul şi trupul, dar amintiţi-vă că ele arată totusi o lipsă de perfecţiune, o neīmplinire. Dacă am fi ceea ce ar trebui să fim, din noi ar emana o lumină curată,albă. Dacă din īntīmplare vedeţi la cineva această lumină albă, urmaţi acea persoană ca pe o Stea! Căci, este o stea! Dar, aşteptīnd, ne putem mulţumi cu mai puţin, ne putem reconforta cu albastru, ne putem īntări cu roşu şi să rīdem īn razele solare ale galbenului auriu!”
(fragment din „Universul lui Edgar Cayce”)

https://i1.wp.com/www.portalguaratiba.com.br/2012/imagens_noticias/1507_auras.jpg

SURSA: https://derzelah.wordpress.com/2014/06/17/aura-energetica-in-viziunea-lui-edgar-cayce/