PDA

Arată versiune întreagă : SFATUL BATRANILOR - discutii !

Adrian Pop
24.11.2011, 00:58
http://www.facebook.com/groups/203961636347554/

Catalin Costache
24.11.2011, 03:23
Draga Tanara Generatie,

Mi-a placut o fraza pe care am citit-o undeva, dar fiind uituc din fire nu mai stiu unde( sau cine) a scris-o.Suna cam asa:

" COPILE,TI-AM DAT VIATA, DAR NU O POT TRAI IN LOCUL TAU ! "

Cand am venit pe lume am fost inzestrati cu creier. Sau cu diplome, ma rog...

Referindu-ma strict la cei cu creier,stiti ca Barbosul ne-a facut un cadou frumos, pe numele lui de botez: Liberul Arbitru.

Ei bine, parintii nostri ne-au spus mereu:

sa nu furi !

sa nu minti !

sa nu...si nu, si iar nu!

Sigur ca nu furam , nu ucidem, si nu ...Chiar ! Ce altceva ..".NU" ?

Intr-adevar, greu de precizat. Sa revenim...

Deci, parintii ne-au dat educatia necesara.Insa noi am ascultat mereu ce ne-au invatat ei ?sau uneori am luat-o prin balarii, si abia dupa ce am dat cu capu'-n ala , l-am vazut pe celalalt ?

Stiti raspunsul !

Apoi, greseala dupa greseala, cazatura dupa cazatura...am inceput sa vedem si unde am gresit, si de ce sau cine ne-am impiedicat ...

Si pt ca ma adresez tinerei generatii dotata cu creier, sunt sigur ca veti intelege:

Experienta o capeti doar daca VEZI unde ai gresit si nu mai repeti.

Daca esti in stare sa te ridici dupa ce iei o tranta zdravana.

Daca ITI TRAIESTI VIATA TA !

Sunt atat de egoist,atat de scartar,incat imi dau seama ca uneori il intrec pe Hagi Tudose.

De ce spun asta? Pai uite, Tanara Generatie,din cate sfaturi am primit de-a lungul vietii mele plina de erori si cazaturi, cred ca as putea sa iti ofer si Tie macar un sfert din ele.Dar...nu vreau, pe bune nu vreau !Sunt sfaturile mele, primite de la atatia oameni si nu vreau sa le dau.

Te rog sa ma ierti Tanara Generatie pentru asta , si in acelasi timp te-as mai ruga ceva:

Traieste-ti viata Ta !

Si nu uita ca ai primit cadou LIBERUL ARBITRU tocmai de la Barbosul , asa ca POTI mereu sa alegi atunci cand esti tentat:

sa minti,

sa furi,

sa te droghezi,

sa nu inveti,

sa nu... sa... sa...

Poate ca cel mai rau ar fi sa alegi sa fii nefericit,incult,sarac...Dar pana la urma ar fi alegerea ta, si pana nu treci prin greutati , nu o sa afli cat poti duce, cine esti si daca ai sau nu sfaturi de dat...

Iar acum draga Tanara Generatie te las sa respiri pentru ca stiu bine ca abia astepti sa asculti muzica ta hip hop, dance sau techno, chiar sa iti rasucesti o verde mahoarca si sa zici cu naduf : "Ba , da' ce plictisitor e tipu' asta..."

Adrian Pop
24.11.2011, 11:39
Intre 2 si 6 ani copilul prinde gradele de comparatie....
Daca vrem sa avem rezultate bune in proiectele noastre, educatia trebui sa inceapa de la gradinita....si bineinteles ca si de-acasa....